pondělí 6. dubna 2020

Český jazyk 6. 4. - 13. 4.

Zdravím všechny,

chválím ty, kteří se rozhodli vypracovat zadané úkoly do českého jazyka. Ale škola ještě nějakou dobu nebude, tak těch cvičení bude přibývat. Nevím, jak pak těch několik jedinců bude stíhat dopisovat a opravovat všechna cvičení, protože já si je po návratu do školy zkontroluji, popř. oznámkuji. Z některých pravopisných jevů si napíšeme testy. Nemluvě o tom, že najedeme postupně na vaše přednášky, které budete prezentovat.

Pro tento týden - pravopis velkých písmen (je i v testech sciodatu - jedné skupině to už minulý týden otevřela paní uč. Laj.)
PS str. 46 (cv. 1-4) - u cv. 4 postačí opravit chyby v textu, nemusíte je vypisovat na řádky
      str. 47 (cv. 5-7)
      str. 48 cv. 10 (stačí zakroužkovat velká písmena)
      str. 48 cv. 8 - pro zájemce (tajenku napište nad zadání) - kdo si vypracuje celou str., tak mu ji opravím 😉

Ve sciodatu máte zpřístupněna také velká písmena, vyjmenováná slova...vše, co teď opakujeme. Tak si procvičujte, jsou to krátké testy. Z těch dosavadních vidím, že mnozí máte velké nedostatky i z učiva 1. stupně. 

Budu se těšit na vaše vypracovaná cvičení nebo případné dotazy k nim. 😊....a taky názvy přednášek u těch, kteří mě tím ještě nepoctili....😕

Znovu upozorňuji na úterní blok češtiny na ČT "Škola doma", kde si můžete zopakovat  i zpětně některé jevy (17. 3. - podm. způsob, přísloví, seřazování text/ 24. 3 řeč přímá, doplněk../ 31. 3. číslovky, přístavek..). Bývá u toho prezentace,  zadání i řešení. Pokud vám nebude něco jasné, tak víte, že máte napsat.

Nezapomeňte také sledovat blog Výchovný poradce, kde se vám snažím psát poslední info ohledně přijímacího řízení (to se týká všech, nejen přijímačkových). Jsou tam  mj. informace o tom, kdy a za jakých podmínek budete odevzdávat zápisové lístky!

Přeji hezké Velikonoce, i když budou trochu jiné.

Užívejte 🌞 a mějte se moc hezky.
Renáta Bečková

Žádné komentáře:

Okomentovat